Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Uluslararası fuar programımız için tercihiniz ?

Sonuçlar
KARAYAKA GÜVEN TAZELEDİ..

 

SASİAD hizmet binasında yapılan ve sadece üyelerin davetli olduğu genel kurulun Divan Başkanlığını Necmettin Kırık, yardımcılığını Semih Çokay ve Mert Can Korkmaz yaptı.

Genel kurulda konuşma yapan SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, “2021-2022 yılında öncelikli hedefimiz her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberliği sağlamak, geliştireceğimiz projelerle şehrimiz ve ticari hayatını kalkındırmak için elimizden gelen gayretin en iyisini yapmak için çalışmalar yürütmektir” diye konuştu.

 

“PANDEMİYİ AŞACAĞIZ, BAŞKA YOLU YOK”

Karayaka, İş dünyası olarak zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, Devlet destekleriyle ayakta kalmaya çalışan işletmeler için kamu borçlarının cazip şartlarda ve daha uzun vadeye yayılarak yeni bir planlamanın yapılması ekonomik sıkıntısı olan işletmeleri rahatlatacaktır. Esnafımız ve KOBİ’lerimiz bu şartlarda yeni bir pandemi dalgasını kaldıramaz. Bu beladan kurtulmanın yolu maske mesafe ve hijyene uymaktan geçiyor. Kendimizi koruyarak bu pandemiyi aşacağız, başka yolu yok” dedi.

 

“NÜFUSUN EN AZ YÜZDE 70’İNİN AŞILANMASIYLA TAM NORMALLEŞME SAĞLANABİLİR”

Normalleşme için 2022 yılını işaret eden Başkan Karayaka; “Küresel salgın tüm dünyada durma noktasına gelen ekonomik sistemi bizlere sorgulattı. Nüfusun en az yüzde 70’inin aşılanmasıyla tam normalleşme sağlanabilir. Sosyal bağışıklığın oluşması ve normal hayatımıza dönmemiz büyük ihtimalle 2022 yılının ortalarına kadar sürecek. Şunu unutmamak gerekir ki işletmelerin mutlaka kurumsallaşma noktasında kendilerini yenilemeleri, sadece pandemi değil, karşılaşabilecekleri bütün olumsuzluklar karşısında bir ‘’B’ planı olması gerekir. Gelişen dünyayı iyi okumak geleceğe yönelik yatırım planlarını da kendi işlerinin gelişmesine yönelik yapmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

“SORUNLARI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karayaka, 30 yıllık bir ömrü geride bırakan SASİAD’ın, hiçbir politik ve ideolojik angajmanı bulunmayan, Sakarya’nın önemli oranda katma değer ve üretim sağlayan, üyeleri ile şehrin ekonomik omurgasını oluşturduğunu belirterek; “Bu zorlu süreçte üyemiz olsun olmasın kentin her iş insanının, üreten her kesimin yanında yer alıp iş dünyasının ve şehrimizin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

SASİAD olağan genel kurulda seçilen 2021-2022 dönemi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Ümit Karayaka (Başkan), Ali Tamer Birlik, Mehmet Suat Müçtehitzade, Erdal Zafer Başer, Sercan Kaldan, Ceyhun Eser, Rıdvan Elturan, Şevket Çalışkan, Yavuz Fidanoğlu, Murat Şimşeker, Zafer Şükür, Bilgehan Karaman, Ünal Onur Karcı, Besim Kıratlı, Mustafa Sinan Odabaş.